dintrdfllningstockholm
Liten skola om äppelträd
May 22, 2017
dintrdfllningstockholm
Den gamla konsten att hamla
June 12, 2017

När man ska fälla ned ett träd som har blivit så pass svårt skadad eller kanske trädet har drabbats av någon hemsk trädsjukdom eller av naturligt gammal ålder brukar den trädfällnings firma som du har anlitat använda sig av olika metoder för att kunna få bort det uttjänade trädet från sin plats i parken eller i trädgården.

Metoder och tips

Det behövs inte alls vara någon speciell årstid som lämpar sig bäst för att få bort träd som inte behövs längre. Utan det går alldeles utmärkt bra att skövla bort trädet på hösten och vintern. Att det kan förekomma hård och frusen tjäle i marken blir inte en nackdel. Det kan istället vara bra när trädfällnings firman vill komma närmare själva trädet för att enklare kunna fälla ned det och förhindra att man skadar den känsliga marken som omger trädet.

Problem som uppstår när man fäller träd och buskar är att det poppar alltid upp förargliga rotskott som man inte riktigt önskar sig. För att förhindra sådana problem är det en ultimat lösning att ringbarka det trädet som ska fällas ned. Vid en ringbarkning behövs det rejäla verktyg som en motorsåg eller en hederlig yxa. Nu ska man tänka att här är det en årstidsbunden aktivitet och det är allra bäst att göra detta ingrepp på våren när saven stiger.

En annan metod kallas för barkfläkning. Då tar man fram motorsågen och skär av delar av barken. På detta sätt kommer trädet att dö en långsammare död än den förstnämnda metoden.

Trädfällning Stockholm - Trädgårdsakuten, Trädfällning & Trädgårdsarbete

Tänk på säkerheten

Det innebär alltid en hög säkerhetsrisk när ett träd ska fällas och det är alltid bäst att anlita en trädfirma som kan uppskatta risken och kan utföra detta arbete på ett säkert och professionellt tillvägagångsätt. Vid dom riktigt svåra fallen är det bäst att använda sig av en skylift eller mobilkran som tar ned trädet i olika delar för att enklare kunna röja bort trädet. Denna metod är ytterst smart och effektiv om man ska ta bort många träd som står i rad vid parker eller träd som omger en trafikerad gata.

Trädfällning på det klassiska sättet genomförs vanligtvis med en fällriktare som är en domkraft som hjälper till att få trädet nedfällt i den riktning som man vill att trädet ska falla åt. Sedan har vi metoden som involverar att man har en gedigen klätterutrustning. Den kallas för sektionsfällning genom klättring. Detta är inget som kan rekommenderas för dig som privatperson, därför det är ett väldigt riskfyllt arbete som kräver allt för mycket av dig.

Vilka slags verktyg som ska få vara med beror helt på vad situationen kräver. För att sektionsfällningen ska bli till en lyckad historia används klätterutrustning och det är bäst att klättra med sporrar som gör att stamklättringen blir enklare. Även specialbyggda linbanor kan monteras upp för att arboristerna kan komma åt bättre vid sitt arbete.
Tänk på att varje trädfällning är unik och därför måste man bedöma olika från fall till fall.