dintrdfllningstockholm
Ge plats åt granen i din trädgård
July 1, 2017
Vad innebär trädvård?
August 7, 2018

Har du ett eller flera träd på gården som du vill få bort? Anlita oss för en säker trädfällning. Kanske ska träden bort för att göra plats åt en friggebod, eller är det en luftigare trädgård som önskas? Att ta bort träd kan innebära flera fördelar.

Gratis ved

När träden fälls kan du välja mellan att ta hand om träden själv eller be oss att ta med både stam och grenar. Har du kunskapen att hantera en motorsåg kan däremot ett träd innebära flera kubikmeter fin ved. Betydligt billigare än att köpa – dessutom en skön känsla att elda med ved man själv har kapat och kluvit.

Ge växtkraft till andra träd

Har du skog på tomten behöver gallring ske regelbundet. Det handlar om att ge träden bästa möjlighet till tillväxt. Står de för tätt kommer rätterna ”trängas” med varandra och träden inte få tillräckligt med utrymme för att växa rakt och kraftigt.

Genom att ta bort ta bort dåliga stammar kan tillväxten också koncentreras till de träd som finns kvar i skogsområdet. Därmed kommer beståndet bli friskare och lättare att hantera framöver.

Är det ett stort område som ska gallras är det ett skogsbolag som ska kontaktas. Är det däremot mindre områden (ofta närmare tomten) kan företag inom trädfällning vara passande.

Mindre mygg

En ”myggsommar” kan det kännas som att myggen är överallt – men det är skillnad på olika platser i trädgården. Myggen trivs inte i direkt solljus utan håller sig hellre i skuggan. Dessutom är det mindre mygg på öppna ytor än i lummiga skogsdungar.

Genom att fälla träd och buskar skapas både mer öppna ytor och mer solljus i trädgården. I de träd som finns i utkanten av trädgården kan du sätta upp fågelholkar eller varför inte en holk för fladdermöss? Sätt dessa 2-4 meter över marken och hoppas på att boendet är så trevligt att de flygande djuren vill flytta in. En enda fladdermus kan äta upp till 4000 – 7000 mygg per dygn!

Välkommen att kontakta oss om du vill ha en kostnadsfri offert.